R:991004/0209Z @:NL3DAV.ZH.NLD.EU #:22968 [Leiderdorp] FBB7.00g23
R:991003/2321Z @:NL3ONB.ZH.NLD.EU #:5533 [ZH Main FWD Den Haag] $:10217_NL3GOU
R:991003/1514Z @:NL3GOU.ZH.NLD.EU #:10217 [Gouda] FBB7.00g23 $:10217_NL3GOU

From: NL1WVN@NL3GOU.ZH.NLD.EU
To  : PACKET@NLD

mhhh ik lees veel berichten dat packet aan het uitsterven is,ik ben het hiero totaal mee eens dat het niet zo lang meer duurt dat er nog heel weinig mensen packet bedrijven.
oorzaak? eigelijk samenloop van omstandigheden,de opkomst van internet[[[[[,maar de hoofdzaak ligt toch aan het gallen en treiteren van elkaar.
Wei heeft er nu nog nooit ruzie of problemen gehad op de 27mc? jij niet? nou ik wel en een hoop andere mensen ook!,en helaas is het soms vergegaan met kompleetevechtpartijen en politie dat aan de pas moest komen omdat er auto's,ruiten en andere bezittingen werden vernield en zelfs in moordrecht (bij gouda) is iemand onder de doche mishandeld door 2man vanwegen een ruzie via de 27mc.
het is dan ook geen wonder dat men de 27mc radio de deur uitgooit en een andere hobby neemt,in 1992 toen packet lostbarste op de 27mc ether was er lol! plezier en natuurlijk een drukte van jewelst! maar dit mocht de pret niet hinderen!.
de elende is eigelijk begonnen toen de bbs'en gingen beslissen wie wel of niet een bbs mocht draaien en wie wel forward kreeg en wie niet.
zo ondstond er een machtspositie van bbs'en die het voor het probeert het voor het zeggen te krijgen over de 27mc bbs'sne"sen's .
nie alleent alleen dit was natuurlijk een oorzaak mensen die alleen op spraak zaten hadden ook wel de nodige treiter progamma's uitgevoerd door kanalen dicht te gooien met muziek of gewoon een week land de microfoon vast te zetten,waarop een antal mensen weer met een packetmodem de kanalen ging bestoken waar men op spraak zat.
dit is gewoon het balletje rondspelen de problemen lopen hoog op na een aantal maanden of jaren en dat is er een flinke ruzie onstaan waar iedereen zich probeert met te bemoeien met als gevolg 2 kleuterklassen tegen elkaar als kemphanen die niet willen toegeven aan fouten of aan de andere partij om elkaar wat ruimte te gunnen op de krappe 40kanalen.
het is dan ook niet zo vreemd meer dat de 27mc samen met packet aan het uitsterven is,ook de jeugt is niet zo geintreseert in de 27mc,sipmpel omdat het al in de jaren 80 al een zwartenaam heeft gekregen als galband,werkelozeband,simpelezielenpraat.
tja ook in het begin dat 22ch 0,5watt werd vrijgegeven was het een mode trent en een hoop lol! maar dit werd na 4jaar ook een probleem,namelijk het zelfde liedje als dat met packet,ruzie tot en met! en dat alleen om een kanaal van wie dit was en wie er op mogen.
Geen wonder dat iedereen de balen er van heeft! raar maar waar de geschiedenis herhaald zich weer net als met het beging van de 27mc in maart 1980 toen het werd vrijgegeven,zo loopt het ook met packet af en de echteoorzaak? dan alleen de mensen die er gebruik van maken is niet wat boven staat geschreven maar het heeft wel meegeholpen!
de echteoorzaak ligt bij de controle van de 27mcband alles mag en kan tenzij je ilegaal apparatuur neerzet en gebruikt,nee ze hadden beter de 27mc moeten controleren en wie dit wilde had gewoon de gedragsregels moeten naleven ! dan had iedereen lol gehad! en ook nu in anno 1999...