Hoi, welkom bij roel's packet radio archief.

Dit archief bevat ongeveer 4000 packet radio berichten die tussen oktober 1998 en februari 2000 over het (27mc) nld net verstuurd zijn, door mij gelezen zijn en vervolgens zijn blijven hangen in de database van tsthost. Zojuist (nov. 2005) heb ik na het terugvinden van deze oude curiositeiten een programmaatje geschreven dat de tsthost database uitleest en er html van maakt. Deze html bestanden heb ik online gezet.

Het plan is nu als volgt: aangezien de kans 0 nadert dat toevallig een (ex-)packet radio'er op mijn site komt, wacht ik tot google de boel indexeert en iemand in een sentimentele bui een zoekopdracht doet die tot dit archief leidt. Vervolgens hoop ik dat de aandacht ervoor groeit, en het archief uit zal breiden omdat anderen ook nog oude berichtjes op stoffige hardeschijven hebben en die mij doen toekomen.

Ik heb geen flauw idee of dit gaat werken en of deze tekst ooit gelezen zal worden, maar we zullen het zien. Veel plezier!


Het archief bestaat uit twee delen: deel 1 en deel 2.

En nog een kleine toelichting voor zij die echt geen flauw idee hebben waar dit over gaat:

Packet radio is/was een methode om via radiozenders (bakkies) met elkaar te communiceren, en kende haar hoogtijdagen zo rond de tijd dat Internet nog niet voor iedereen bereikbaar was. Je kon met mensen in de buurt (~15km) chatten en publiek (usenet achtig) of prive mailen met iedereen in nederland.

home